De Schaapshoeve - 9810 Nazareth

in ontwerp

Beschrijving

Een nieuwe, groene woonbeleving op een oude hoevesite in Eke

De charme van een oude hoeve is onevenaarbaar. Daarom besloten we om een uitgebreide boerderijsite in het landelijke Eke, deelgemeente van Nazareth, in ere te herstellen met respect voor de authentieke elementen doch met oog voor de moderne noden van hedendaagse woningen. Een toekomstgericht project dat het verleden met het heden verzoent op een geslaagde manier.

Architect Maarten Dobbelaere nam deze visie ter harte en ontwierp een nieuwe woonbelevenis. Twintig woonunits waar het zalig vertoeven wordt in één van de 3 oude hoevegebouwen die we tot 7 woningen zullen omvormen, of in de 13 stijlvolle nieuwbouwwoningen achterliggend op het domein. Allen geclusterd rond een gemeenschappelijk plein waar de private tuinen op uitmonden. Elke woning is voorzien van 4 slaapkamers en wordt tot in de puntjes afgewerkt. Wenst u een strak interieur als contrast voor de landelijke look aan de buitenkant? Dat kan, want de inrichting van uw leefruimtes mag u uiteraard zelf bepalen.

De weiden die aan dit unieke project palen zorgen voor een adembenemend groen verzicht dat exclusief aan de nieuwe bewoners toebehoort. Op de site zelf zal een landschapspark elkeen met een hart voor fauna en flora behagen. Toch heeft elke woning ook nog het comfort van een eigen privatieve tuinruimte die subtiel in de rest van de omgeving overvloeit.

Wilt u meer plaats om uw vrienden of familie te ontvangen? Dan kan u terecht in de gemeenschapsruimte op het domein. Een ontmoetingsplek in het parkgedeelte waar naar hartenlust gefeest, getuinierd en gespeeld kan worden.

Eke is een deelgemeente van Nazareth, gelegen langs de Schelde. Rust is er nooit ver te zoeken. Toch is de verbinding met andere steden bijzonder gunstig. De afstand tot het NMBS-station van Eke-Nazareth bedraagt amper 2 km en de fietsostrade Gent-Oudenaarde brengt je in no time naar de naburige grote steden.

Blikvangers
  • Uniek woonproject
  • Prachtige groene omgeving
  • Historisch karakter
  • Collectieve troeven
Veronique Bols
Veronique Bols
Wenst u meer informatie?

Foto's